parallax background


Goed vergelijken levert flinke besparingen op

U bespaart honderden euro’s per jaar door financiële producten goed te vergelijken.


Flinke winst

Dagelijks onderzoeken wij financiële producten. We staan dan bijvoorbeeld stil bij voorwaarden, prijs en (voor verzekeringen) kwaliteit en snelheid van schadeafwikkeling. Het is voor ons dan ook geen verrassing dat er voor veel consumenten flinke winst valt te behalen door goed te vergelijken.

Dit blijkt ook uit onafhankelijk onderzoek van De Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens dit onderzoek kunt u door een goede vergelijking honderden (soms zelfs duizenden) euro’s per jaar besparen bij het aanschaffen van financiële producten, zoals verzekeringen, hypotheken en leningen. Wij delen de uitkomsten van dit onderzoek graag met u.


Onderzoek

De ACM heeft voor 15 financiële producten op een rij gezet hoeveel voordeel er te behalen valt. Ook heeft ACM voor verschillende typen huishoudens berekend hoeveel ze in totaal kunnen besparen. Een jong gezin kan bijvoorbeeld tussen de € 900 en € 2100 euro per jaar goedkoper uit zijn voor allerlei financiële producten. Een ouder echtpaar kan zelfs tussen de € 1000 en € 2400 euro per jaar besparen. Het precieze voordeel verschilt per consument. U kunt het meest besparen als u de producten voor het eerst aanschaft. Maar overstappen loont in veel gevallen ook.

Goed om te weten

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering is bijna € 500 euro per jaar.

Hypotheken en autoverzekeringen

ACM heeft ook hypotheken met elkaar vergeleken. De prijsverschillen zijn groot. Zo kan het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek meer dan € 550 euro per jaar zijn. Ook als u een autoverzekering af wilt sluiten is het de moeite waard om te shoppen: het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering is bijna € 500 euro per jaar.

Hoeveel kunt u besparen?

Goed vergelijken levert u flinke besparingen op. Hoeveel? Hieronder ziet u wat u jaarlijks kan besparen op uw totaalpakket van financiële producten. Uiteraard zijn wij u graag van dienst met het realiseren van deze besparingen!

  • Jong en alleenstaand? U kunt € 262 tot € 503 per jaar besparen.
  • Jong gezin? U kunt € 918 tot € 2158 per jaar besparen.
  • Oudere alleenstaande? U kunt € 500 tot € 1019 per jaar besparen.
  • Jong stel? U kunt € 958 tot € 2166 per jaar besparen.
  • Gepensioneerde alleenstaande? U kunt € 465 tot € 974 per jaar besparen.
  • Ouder gezin? U kunt € 1073 tot € 2450 per jaar besparen.
  • Gepensioneerd stel? U kunt € 912 tot 1788 per jaar besparen.
  • Ouder stel? U kunt € 1065 tot € 2421 per jaar besparen.

Bron: Autoriteit Consument en Markt