Wat doet de hypotheekrente?


Wij houden alle relevante ontwikkelingen nauwlettend voor u in de gaten. Zo kunnen we u goed informeren en kunt u de juiste beslissingen nemen.

Het is een van de meest gestelde vragen. Wat doet de hypotheekrente? Zal deze binnenkort stijgen? Niemand kan deze vraag met zekerheid beantwoorden. We kunnen wel nauwlettend voor u in de gaten houden hoe de hypotheekrente zich ontwikkelt. Dat past ook bij onze dienstverlening. Door goed op de hoogte te blijven kunnen we u goed informeren. Zo kunt u de juiste beslissingen nemen.

VerwachtingenVoorspelling korte rente

Uitlatingen van diverse ECB-vertegenwoordigers wijzen er op dat een verhoging van de officiële rentetarieven op zijn vroegst in het najaar van 2019 ter discussie zal komen. In lijn hiermee zal ook de korte hypotheekrente voorlopig stabiel blijven.

Bron: ABN AMRO

Voorspelling lange rente

ABN AMRO denkt dat de 10-jaars rente eind 2019 iets zal oplopen. Hypotheekverstrekkers zullen deze bescheiden stijging in de hypotheekrente doorberekenen, althans voor zover de concurrentie dat toelaat.

Bron: ABN AMROActuele hypotheekrente


  • Onderstaande tarieven gelden alleen als indicatie. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Ook niet als informatie onjuist is.
  • De tarieven kunnen dagelijks worden gewijzigd.

Gemiddelde hypotheekrente