FinFacts zakelijk

Korte berichtjes met (bespaar)tips, informatie en handige tools voor bedrijven en ondernemersNieuwe wetten voor ondernemers met personeel

Er zijn enkele wetswijzigingen die al zijn ingegaan of binnenkort ingaan die mogelijk gevolgen hebben voor uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op om de gevolgen voor uw bedrijf te bespreken.

 • Na ruim tien jaar onderhandelen is per 1 juli de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking getreden. Wij hebben hier een uitgebreide blog over geschreven.
 • Sinds 1 juli zijn de werkgever en werknemer verplicht om hun visie op het re-integratietraject te geven in het plan van aanpak, bijstellingen daarvan en de eerstejaarsevaluatie. Voor de visie is enige kennis van re-integratie(wetgeving) nodig. De werkgever en werknemer kunnen hiervoor eventueel de arbodienst, casemanager of arbeidsdeskundige raadplegen.
 • Sinds 1 juli is de periode van loondoorbetaling voor zieke AOW-werknemers veranderd. Ouderen met een AOW-uitkering die in loondienst werken, hebben momenteel nog recht op 13 weken loondoorbetaling. Deze termijn is verkort naar 6 weken.Nieuwe gratis tool
CyberVeilig Check voor zzp en mkb

Cybercrime

Cybercrime is een groot probleem voor steeds meer bedrijven. Vaak wordt gedacht dat kleinere bedrijven niet interessant genoeg zijn voor cybercriminelen. Helaas is het tegendeel waar. Ook kleinere bedrijven worden regelmatig het slachtoffer van cybercrime. Meer dan de helft van de cyberaanvallen in Nederland is zelfs specifiek gericht op het midden- en kleinbedrijf.

Welke risico's loopt u?

Wilt u weten of uw bedrijf gevaar loopt en wat u daaraan kunt doen? Vul dan deze online vragenlijst in. Met deze tool weet u binnen 5 minuten welke acties u vandaag nog zélf kunt nemen om te starten met de cybersecurity van uw bedrijf. U kunt uw eigen actielijst downloaden en ermee aan de slag gaan.Deze berichten zijn misschien ook interessant voor u

 • FinFacts zakelijk
  Tips, informatie en handige tools voor bedrijven en ondernemers.
  • Nieuwe wetten voor ondernemers met personeel
  • Nieuwe gratis tool: CyberVeilig Check voor zzp en mkb
 • Pensioenadvies voor werkgevers
  De Wet toekomst pensioenen is op 1 juli ingegaan. Dit heeft grote gevolgen voor iedere werkgever met een pensioenregeling. Deskundige begeleiding is belangrijk.
 • Een kostbaar probleem voor werkgevers; Nederlanders zijn vaker én langer ziek
  Naast een enorme financiële last voor werkgevers, zorgt de stijging van het verzuim ook voor een hogere werkdruk bij niet zieke werknemers. In deze blog staan we stil bij oorzaken van verzuim en het beperken ervan.